Hrskavo, mirisno, a topi se u ustima….
Probajte da iznenadite prijatelje, voljenu osobu sa ovim jednostavnim, ukusnim knedlicama sa mozzarelom koji se tako fino topi……
Možete da ih napravite i kao toplo predjelo koje će sigurno biti upamćeno. Uz neko vince koje volite, pivce ili rakijicu, vašim nepcima sreće nikad kraja.
Za ovaj recept možete da iskoristite pire krompir ako vam je ostao od ručka ili da napravite testo samo za ovu priliku.
Potrebno je da skuvate krompir i da ga ispasirate dok je još uvek vruć kako ne bi ostale grudvice. Dodajte soli i bibera po ukusu. Ako volite da malo „začinite“ priču kao ja, onda možete dodati i ostale začine po vašoj želji kao što su tucana paprika, majčina dušica, peršun ili neki vama omiljeni začin. Sve dobro sjedinite. Ostavite testo da se ohladi, pa dodajte par kašika brašna kako bi testo postalo glatko. Onog trenutka kada budete mogli da formirate kuglicu a da se ne lepi, testo je spremno.
Od tako pripremljenog testa pravite kuglice, pa uvijte kockicu Mozzarela sira i napravite kuglice. Naravno, možete koristiti i bilo koji drugi sir koji se topi.
Sa strane u činijici umutite jedno jaje sa kašikom brašna, a u drugoj sipajte prezle. Uvaljajte kuglice prvo u jaje sa brašnom a potom obložite prezlama sa svih strana. Pecite u dubokom ulju dok kuglice ne dobiju malo tamniju zlatnu boju. Tako ćete obezbediti da korica bude potpuno hrskava.
Za ovu priliku, mi smo se odlučili za naš slatko – ljuti džem od šljive koji miriše na rum i cimet i tako zaokružili jedno malo gastronomsko jelo……
Da li i vi imate neku ideju ?
Pišite mi.
Ps. moja jača polivina i ja smo, samo za ovu probu, potrljali celu jednu teglicu preliva od ljute šljive 😉