Kanapei sa Camembert sirom

Kanapei sa Camembert President sirom i slatko-ljutim džemom od šljive, maline, višnje

Moja jača polovina i ja smo odlučili da napravimo malu privatnu sedeljku u dvoje i naravno, postavilo se pitanje, šta ćemo da gricnemo i šta ćemo da pijemo.

S ozbirom da je trebalo smisliti nešto na brzinu, na pamet su mi pali moji obožavani kanapei. Obožavam ih iz razloga što su kombinacije neograničene i ne verujem da postoji neko ko ih ne voli.

Ovih dana isprobavam u kojim varijantama sve mogu da koristim moje slatko-ljute voćne prelive, pa sam se za ovu priliku odlučila da ih spojim sa mirisnim, mekanim sirom President Camembert.Mogu vam reći da je kombinacija i više nego opravdala očekivanja.

Prvo sam blago zapekla kriške bageta koje sam prethodno premazala mešavinom maslinovog ulja i ruzmarina. Na svako, još uvek toplo parče sam stavila trouglić sira koji se momentalno ljupko opustio u toj prijatnoj atmosferi.

Probali smo i malinu, višnju i šljivu i bila je to neizvesna trka. Na kraju je ipak u ovoj kombinaciji prvo mesto osvojila malina, u čemu joj je mnogo pomoglo roze vino Tri roze koze koje smo otvorili za ovu priliku. Malina sa svojim blago kiselkasto-ljutkastim ukusom je podigla sir na jedan viši nivo dajući mu jednu drugačiju notu stvarajući kremastu strukturu koja u spoju sa krckavim bagetom opravdava onu čuvenu:“Spolja krckav, a unutra kremast“ 😊

Moja jača polovina je zaključila da bi šljiva bila neodoljiva u kombinaciji sa nekim slađim dezertnim vinom. Pa, neće nam biti teško da isprobamo sledeći put.

Ako se neko odluči da proba, neka nam javi….. 😉👍

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *