Politika privatnosti

Izjava o zaštiti privatnosti

Ladini Beograd, shodno Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti („Sl. glasnik RS“, br.87/2018), obezbeđuje zaštitu podataka svih posetilaca web sajta www.ladini.rs

Ko smo mi

Ladini Beograd, Uroša Martinovića 7/5, office@ladini.rs, +381 63 455 764 obrađuje vaše podatke o ličnosti.

Vrste podataka o ličnosti koje prikupljamo

Ladini Beograd, prikuplja sledeće podatke o ličnosti:

  • Ime i prezime
  • Poštanska adresa za isporuku
  • Broj telefona
  • e-mail

Svrha obrade i pravni osnov

Ladini Beograd koristi vaše podatke u cilju obrade narudžbine pri realizaciji kupovine.

Podatke ćemo koristiti u skladu sa dobrim poslovnim običajima, i za slanje povremenih e-mailova, a radi davanja obaveštenja i informacija o našim proizvodima, uvedenim novim asortimanom, pogodnostima kupovine i sličnim marketinškim kampanjama.

Isključivo je želja kupaca da li će prihvatiti obaveštenja ili će zahtevati da bude izbrisan sa emailing lista.

Podatke o ličnosti obrađujemo na osnovu Vašeg pristanka. Pristanak možete povući u svakom trenutku.

Da bi smo pobošljali ponudu i bolje shvatili potrebe naših kupaca, i poboljšali način upotrebe našeg sajta, pored navedenih podataka, prikupljamo i analiziramo ostale podatke koje nam omogućava aplikacija Google Analytics, koji koristi „kolačiće“ koji predstavljaju tekstualne zapise ponašanja posetilaca našeg sajta. Ovi podaci su anonimni i ne sadrže podatke o ličnosti.

Pravo posetilaca je da ne odobri upotrebu kolačića prilikom posete sajtu. Svaki web čitač se može podesiti da ne prihvata „kolačiće“. U slučaju da ne prihvatite „kolačiće“ bićete u mogućnosti da gledate naše web stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu.

U skladu sa GDPR Regulativom, korisnik može, u bilo kom trenutku, tražiti da se podaci o njemu trajno izbrišu iz naše baze podataka.

Korisnici podataka

Korisnik ovih podataka je firma Ladini Beograd i neće ih prosleđivati, prodavati, niti iznajmljivati trećim licima.

Zaštita podataka

Ladini Beograd štiti vaše podatke korišćenjem mera privilegija, prava pristupa, i uloga prava pristupa sajtu, a naročito dela sa korisničkim podacima. Takođe, koristi i aktivne softvere za sprečavanje nelegitimnom pristupu informacijama koje se nalaze u našim bazama.

Podaci se mogu čuvati u toku vremenskog perioda od 5 godina od trenutka formiranja baze.

Automatizovano donošenje odluka i profilisanje

Web sajt www.ladini.rs ne vrši automatizovano donošenje odluka i profilisanje.

Transfer podataka o ličnosti van EU

Neće se vršiti transfer podataka o ličnosti van teritorije Evropske unije.

Transfer podataka o ličnosti van Srbije

Neće se vršiti transfer podataka o ličnosti van teritorije Republike Srbije.

Prava građana

Vaša prava u vezi sa obradom vaših podataka o ličnosti:

  • Davanje potvrde da možemo da obrađujemo vaše podatke o ličnosti;
  • Da pristupate vašim podacima o ličnosti;
  • Da ispravljate vaše podataka o ličnosti u slučaju greške;
  • Da obrišete vaše podatke o ličnosti;
  • Da prekinete obradu vaših podataka o ličnosti;
  • Da odbijete da se vaši podaci o ličnosti obrađuju;
  • Da prenesete podatke o ličnosti kod drugog pružaoca usluge;

U slučaju da se vrši automatizovana obrada podataka o ličnosti i donošenje odluka, pravo na ljudsku intervenciju, izražavanje stava o odluci ili osporavanje odluke.

Prava možete ostvariti kontaktiranjem firme Ladini Beograd, i to putem telefona, e-maila ili poštanske adrese.

Nadležni organ

Nadležni organ za zaštitu podataka o ličnosti je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije. Organu se možete obratiti na adresi Bulevar kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd, Republika Srbija, e-mejlom na office@poverenik.rs ili telefonom na +381 11 3408 900.

Svi zaposleni naše internet prodavnice odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti. Maloletnici mogu koristiti internet prodavnicu uz nadzor roditelja ili staratelja.

Internet prodavnica Ladini Beograd zadržava pravo da odbije pružanja usluga, ukine nalog ili otkaže narudžbenicu ukoliko ustanovi da su prekršeni Uslovi korišćenja, a shodno zakonskim ograničenjima.