
Jedan lepi običaj koji smo brzim načinom života izgubili je zajednički porodični ručak, vreme da ispričamo šta nam se sve proteklih dana dešavalo. Tokom radne nedelje svi nekud žurimo, deca u školu i iz škole, mi na posao i sa posla. U trku svraćamo u obližnju radnju da dokupimo ono što nam je baš nestalo, a posle u letu skupljamo nered po kući i trudimo se da skuvamo nešto za sutra.
A kako radna nedelja odmiče polako oduzimamo gas i maštamo o nedeljnom jutru koje miriše na toplu kafu. Toga dana se trudimo da napunimo baterije, a naš najbolji recept za to je okupljanje uz nedeljni porodični ručak.
Jedna od ideja za brzo i ukusno jelo su svinjske šnicle sa slatko-ljutim prelivom od višnje.
Dakle, izlupajte svinjske šnicle, posolite i pobiberite sa obe strane. Uvijte komadiće trapist sira u šnitu šunke, pa sve urolajte zajedno sa mesom. Pričvrstite čačkalicom i ispecite u tiganju na laganijoj temperaturi. Pred kraj dodajte par kockica putera i ostavite da se zarumeni sa svih strana. Poslužite sa slatko-ljutim prelivom od višnje kako bi jelo dobilo potpuno drugačiju notu.
Prijatno !